Goldwell Structure + Shine Agent 1 Softening Cream (400g)

Χημική Ισιωτική.Επιλογές προιόντος ανάλογα με τον τύπο μαλλιών.

0  για φυσικά χονδρά μαλλιά.

1  για φυσικά λεπτά μαλλιά.

2  για βαμμένα μαλλιά.

3  για ευαίσθητα μαλλιά.(ξανθα)

Απαιτούνται γνώσεις κομμώτη για την εφαρμογή του προιόντος.

Σε απόθεμα

33,70 €

H  ισιωτική είναι μια τεχνική εργασία......που με το κατάλληλο προιόν μετατρέπει τα μαλλιά από σπαστά ή σγουρά , σε ίσια για ένα χρονικό διάστημα.
Η τεχνική της ισιωτικής είναι η ακριβώς αντίθετη από αυτή της περμανάντ. Δηλαδή αντί να τυλίξουμε τα μαλλιά ,  τα ισιώνουμε περνώντας το προϊόν σε μικρές τούφες και τα χτενίζουμε από ρίζα σε άκρη αφήνοντας τα ολόισια για να δράσει το φάρμακο.
Η εργασία της ισιωτικής παίρνει από 20 έως 30 λεπτά αναλόγως την ποιότητα του μαλλιού και το πόσο σπαστά  ή σγουρά είναι. Αυτός ο χρόνος είναι για την πρώτη φάση της ισιωτικής.

Πάρτε ένα λεπτό τμήμα από τα μαλλιά από
το τελευταίο τμήμα που έχετε δουλέψει
και δέστε έναν απαλό κόμπο. Τραβήξτε την
άκρη προς τα κάτω. Εάν ο κόμπος σφίξει
και δε χαλαρώσει τότε τα μαλλιά είναι
εντάξει. Εάν ο κόμπος χαλαρώσει
χρειάζεται παραπάνω χρόνο.
Μπορείτε να επαναλαμβάνετε το τεστ κάθε
5 ́ σε διάφορα σημεία των μαλλιών.
Τα πιο ευαίσθητα σημεία ίσως έχουν
ισιώσει πιο γρήγορα από τα πιο γερά και
υγιή.
Σε αυτά μπορούμε να ψεκάσουμε με νερό
για να σταματήσει η δράση της ισιωτικής.

Αφού περάσει ο χρόνος αναμονής και έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα , ξεβγάζουμε τα μαλλιά και περνάμε το φιξάρισμα το οποίο πρέπει να μείνει στα μαλλιά πάλι  με χτένισμα από την ρίζα έως την άκρη . Χρόνος  15 έως 20 λεπτά.
Τώρα αναλόγως με την ποιότητα και το πόσο σγουρά είναι τα μαλλιά θα έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα.
Μαλλιά ελαφρώς σπαστά γίνονται τελείως ίσια , και θα διαρκέσει έως και 3 μήνες.
Μαλλιά σπαστά  τα κάνει ίσια μεν αλλά όχι ολόισια (πράσα) αλλά με ένα πέρασμα με το πιστολάκι και με βούρτσα 8α έχετε ένα ολόισιο μαλλάκι. Εδώ το αποτέλεσμα μας κρατάει έως και 2 με 2 1/2 μήνες.
Μαλλιά σγουρά τώρα (δε το προτείνουμε).
Τα μαλλιά 8α ισιώσουνε μεν αλλά όχι παντού το ίδιο. Εκεί που έχουμε φύτρες πολύ σγουρές 8α γίνουν απλώς σπαστά και κάποια αλλά σημεία θα γίνουν ολόισια .Το αποτέλεσμα γενικά θα είναι καλό αλλά θα θέλει πάλι πιστολάκι για να είναι τέλειο και δεν θα κρατήσει πολύ. Στον ενάμισι μήνα τα μαλλιά θα αρχίσουν να ξαναθυμούνται την αρχική τους φύση (ίσως και νωρίτερα σε αρκετά σγουρά μαλλιά).
Τώρα αν ανήκετε στην κατηγόρια πολύ κατσαρό μαλλί, στυλ άφρο....καλύτερα αρχίστε να το αγαπάτε δεν έχετε άλλες λύσεις εκτός από ένα καλά ψημένο ίσιο μαλλί στο κομμωτήριο.
Αν τα μαλλιά είναι ξανθά ,ντεκαπαρισμένα , ή  απλά ταλαιπωρημένα  καλύτερα να αποφύγετε την ισιωτική .
Μόνο κακό αποτέλεσμα θα έχετε.
Γενικά  τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνική εργασίας είναι ότι στο ανάλογο μαλλί έχουμε ένα επιθυμητό ίσιο αποτέλεσμα με ένα απλό στέγνωμα  ή έστω και με μερικές βουρτσιές  ή και ακόμα με wet look που είναι πολύ καλό να είναι ολόισια τα μαλλιά (πιο καλοκαιρινό look βέβαια).
Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι όπως κάθε τεχνική εργασία έτσι και αυτή  κάνει τα μαλλιά μας πιο ξηρά , θέλουνε μετά από κάθε λούσιμο ενυδάτωση  και απαλά προϊόντα .

Προτεινόμενα προϊόντα

Αρχή